duminică, 15 iulie 2007

Important

Ceasul biologic chinezesc
1-3 FICAT 13-15 INTESTIN SUBTIRE
3-5 PLAMANI 15-17 VEZICA URINARA
5-7 INTESTIN GROS 17-19 RINICHI
7-9 STOMAC 19-21 VASE-SEX
9-11 SPLINA,PANCREAS 21-23 TREI FOCARE
11-13 INIMA 23-1 VEZICULA BILIARA
Potrivit acestuin orologiu simbolic, organelle noastre sunt suprasolicitate în perioadele de maxim energetic.Rezulta ca putem preveni crizele administrând remedii adecvate cu 1-2 ore înaintea manifestarii lor sau ca tratamentul este mai eficient când este aplicat cu 1-2 ore înaintea acestor intervale de timp, decât dupa regula devenita standard ,,De trei ori pe zi,,.
Orarul administrarilor remediilor
In legatura strânsa cu bioritmul este si modul de administrare a remediilor în cursul unei zile.Explicatia principala o gasim în faptul ca efectul benefic al acestora depinde într-o masura însemnata de concordanta momentului administrarii lor cu perioadele favorabile ale proceselor fiziologice ciclice care au loc zilnic în organismul nostrum(digestie, asimilatie si dezasimilatie, somn etc.). De exemplu:
Dimineata, pe nemâncate, vom lua, de regula, antihelminticele, purgativele, colereticele, în general medicamentele cu effect îndelungat (8-12 ore), precum si pe cele care daca ar fi luate în timpul mesei, ar putea fi afectate secretiile necesare digestiei.
Dimineata, imediat dupa micul dejun, ne vom administra diureticele, stimulentele sistemului nervos, tonicardiacele, antisepticele, în general remediile care nu sunt afectate de fermetii digestive sau care actsioneaza mai bine împreuna cu axestia.
Inaintea meselor principale, cu 20-30 de minute, se folosescantivomitivele, antispasticele, stimulentele sau moderatoarele secretiilor digestive, vasodilatatoarele, tonicardiacele, antiinflamatoarele, hipotensoarele, în general remediile care pregatesc organismul pentru efortul de digerare a alimentelor, cât si pe cele care se asimileaza mai bine în aceasta perioada. In principiu, înaintea meelor principale se iau majoritatea medicamentelor, deoarece absorbtia si efectul lor este maxim, organismul fiind pregatit în mod reflex pentru actul digestiei..
La mesele principale se administreaza vitaminizantele, mineralizantele, antibactericidele, enzimele, remediile acide, în general, cele care actioneaza împreuna cu factorii nutritive sau care ar irita mucoasa tubului digestive daca ar fi luate în afara meselor
Dupa mesele principale, la 30-60 de minute, se folosesc alcalizantele, vasodilatatoarele periferice, stimulentele metabolismului, în general, remediile care protejeaza mucoasa tubului digestive împotriva agresiunilo legate de asimilarea factorilor nutritive, cât si cele care ajuta la metabolizarea acestora.
Intre mesele principale se administreaza remediile pentru tratarea colitelor, enteritelor, esofagitelor, pe de o parte, cât si a obezita’ii, hipercolesterolemiei, diabetului zaharat etc pe de lata parte.In general, în aceasta perioada se folosesc remediile pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv.
Seara, la culcare, se iau calmantele, sedativele, antispasticele, laxativele, antireumaticele, în principal remediile care asigura odihna netulburata a organismului.
Terapeut Ene Fanica Voinea