joi, 12 iulie 2007

Pelerinaj la Prislop

Pelerinaj la Manastirea Prislop organizat de Centrul de pelerinaje din Alba Iulia.

Centrul de pelerinaje al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia organizeaza in data de 28 noiembrie a.c. un pelerinaj la Manastirea Prislop, cu prilejul parastasului pus in amintirea Parintelui Arsenie Boca.

Parintele Arsenie Boca s-a nascut la 28 septembrie 1910 in comuna Vata de Sus, judetul Hunedoara. De mic copil manifesta inclinatie spre studiu si spre artele frumoase. Urmeaza cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu ale facultatii de Belle Arte din Bucuresti si pentru doi ani cursurile Facultatii de Medicina din Cluj, pe care insa nu le incheie.

Intre anii 1938-1939 face un pelerinaj la muntele Athos de unde, revenind in tara se inchinoviaza in anul 1939 la manastirea Sambata de Sus si la scurt timp este hirotonit diacon si preot.


In 1948, la indemnul mitropolitului Nicolae Balan se muta la Prislop pentru a reinvia viata monahala din aceasta manastire distrusa de generalul Bucow. Aici intemeiaza o obste de maici si vietuieste pana in 1959 cand i se stabileste domiciliul fortat la Bucuresti si lucreaza timp de 10 ani la pictura bisericii din Draganescu. Ultima parte a vietii si-o petrece la Sinaia, unde obstea manastirii Prislop, se reorganizeaza.

S-a mutat la Domnul in 28 noiembrie 1989 la Sinaia si a fost inmormantat dupa dorinta proprie la manastirea Prislop la 4 decembrie 1989.

Mormantul parintelui Arsenie de la manastirea Prislop constituie si azi un loc de pelerinaj pentru sute de crestini din tara care l-au cunoscut si in constiinta carora parintele a ramas ca un om cu viata sfanta.

Cei care doresc sa participe la pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia pot primi informatii suplimentare si se pot inscrie la Centrul de Pelerinaje din incinta complexului Arhiepiscopiei sau la numarul telefonul 0258/810264.

Niciun comentariu: