vineri, 5 decembrie 2008

5 elements

Ce dezvăluie... CORPUL ÎN FUNCŢIE DE CELE 5 ELEMENTE (I)

Chinezii disting între cinci tipuri de constituţie fizică, iar acestea sunt asociate cu cele 5 elemente, cu cinci planete, cinci forme şi cinci culori ale pielii. În funcţie de elementul şi planeta care vă determină constituţia fizică şi culoarea pielii, aceştia fac corelaţii cu tendinţele comportamentale, potenţialul de succes, precum şi cu nivelurile de energie.



ELEMENT


FORMĂ


CULOARE
PLANETĂ

FOC


Triunghiulară


Roşu/purpuriu


Marte

LEMN


Dreptunghiulară


Verde/maro


Jupiter

METAL


Rotundă


Alb/culori metalice


Venus

APĂ


Ondulată


Negru/albastru


Mercur

PĂMÂNT


Pătrată


Galben


Saturn



Tabelul de mai sus descrie silueta diverselor persoane în funcţie de forme. Fiecăreia dintre acestea i se asociază câte un element şi o planetă. Astfel, Marte (Foc) este o planetă a energiei agresive, aşadar tipurile corporale de Foc au multă energie latentă. Jupiter (Lemn) întruchipează energia creşterii, în vreme ce Venus (Metal) are o energie echilibrată. Energia lui Mercur (Apă) este fluidă şi lunecoasă, iar cea a lui Saturn (Pământ) este viguroasă şi fermă.

Cele cinci elemente au şi alte caracteristici aparte, şi acestea furnizează noi niveluri de categorisire. Prin examinarea corpurilor noastre, putem discerne diferite feluri de constituţie, statură, formă, coloraţie ş.a.m.d. Ele se găsesc, în diferite combinaţii, în fiecare fiinţă umană.
Examinaţi-vă şi vedeţi care element vă defineşte cel mai bine constituţia. De aici puteţi afla multe lucruri cu privire la trăsăturile definitorii ale personalităţii voastre.

TIPUL CORPORAL DE LEMN
Persoanele de Lemn au membrele lungi şi o siluetă dreptunghiulară, cu gâtul lung şi zvelt şi capul alungit. Au umerii laţi.

Există două tipuri de constituţie corporală de Lemn. Primul tip este înalt şi musculos, seamănă cu un copac. Oamenii din acest tip tind să fie serioşi, calmi şi au înclinaţii intelectuale. La cel de-al doilea tip, osatura este mai delicată şi statura mai mică. Persoanele de acest tip tind să fie mai superficiale, naive şi romantice.

Tipurile corporale de Lemn corespund, în general, unor oameni cu vocea joasă, dar limpede, şi care vorbesc lent, însă cursiv. Nu sunt buni oratori şi au tendinţa să fie monotoni. O infuzie de energie de Foc le va conferi mai multă energie şi îi va face să fie nişte vorbitori mai energici. Au mişcări calme şi studiate.

Spre norocul lor, persoanele de Lemn vor avea mereu tendinţa să arate mai tinere decât sunt de fapt. În general, se menţin la o greutare corporală adecvată. Deşi nu sunt foarte viguroase, se vor bucura de longevitate, şi nici capacitatea lor intelectuală nu va fi afectată odată ce avansează în vârstă. Dacă vor avea probleme de sănătate la bătrâneţe, acestea vor fi generate mai curând de anxietate, tensiunea nervoasă şi insomnie, decât de afecţiuni fizice.

Din punctul de vedere al personalităţii, persoanele de Lemn tind să fie mai calme şi mai puţin agitate decât, de exemplu, persoanele de Foc. Totuşi, anxietatea lor, chiar dacă şi-o camuflează bine, există şi le poate cauza probleme de sănătate. Oamenii de acest tip nu sunt nici energici, nici atletici, şi adesea par mai curând de pe altă lume şi sunt pierduţi în gândurile lor. Iubesc compania intelectualilor şi au o afinitate specială cu aceştia. Nu le place bârfa şi nu excelează în conversaţiile de salon.

În general, persoanele de Lemn au o preferinţă pentru stilul de viaţă calm şi relaxat de la ţară, în defavoarea vieţii agitate şi frenetice de la oraş. Le plac plimbările meditative şi contemplative. Aspiră să ajungă pe culmi înalte ale realizării, dar arareori dau glas viselor lor secrete.

Persoanele de Lemn tind să fie oarecum rezervate şi distante. Pe planul dragostei şi al familiei, vor da dovadă de loialitate şi fidelitate, precum şi de un oarecare romantism, care se manifestă mai curând prin sentimente poetice decât prin gesturi extravagante. Oamenii de acest tip preferă să nu se afle sub lumina reflectoarelor, fiind mai curând „persoanele din umbră“.

TIPUL CORPORAL DE FOC
Persoanele de Foc au o configuraţie oarecum triunghiulară, cu capul mic şi corpul prelung, acesta din urmă tinzând să fie mai lat în dreptul coapselor. Femeile au de obicei pieptul mic şi posteriorul mare.

Persoanele de Foc tind să fie înalte, suple, însă puternice, musculoase şi pline de energie. Dau de obicei senzaţia de flexibilitate şi agilitate şi au pielea netedă. Au un spirit vioi şi sănătos, care pare să atragă bogăţia şi succesul. Tind să fie nişte persoane dinamice, curajoase şi destul de pătimaşe. Au foarte multă energie – uneori, prea multă.

Oamenii din acest tip corporal sunt vivace şi activi şi sunt înclinaţi să vorbească repede, cu o voce joasă, răguşită. Elementul Foc are viaţă numai atunci când este activ, aşa încât persoanele de Foc trebuie să fie mereu active pentru a fi fericite. Manifestarea extremă a acestui lucru sunt spiritul neliniştit şi setea de aventură.

Persoanele de Foc au un metabolism bun şi îşi pot păstra silueta zveltă. Firea lor este direct legată de rezervele lor de energie. O mare parte din ceea ce sunt şi fac este direct determinat de cât de energici sunt. Oamenii cu prea multă energie de Foc vor manifesta un anumit neastâmpăr, şi de aici energia lor trebuie canalizată în scopuri productive, căci altminteri şi-o vor direcţiona spre scopuri ce nu le sunt benefice.

Persoanele din acest tip corporal sunt atrase de lumea multă, de zgomot şi de orice simbolizează aventura şi activitatea. Au orizonturi nelimitate şi vise măreţe. Oamenii din acest tip tind să fie totuşi superficiali şi le lipseşte profunzimea intelectuală a persoanelor de Lemn. Pot fi nerăbdători, intoleranţi şi prea critici, deşi nu sunt ranchiunoşi, uită şi iartă repede. Le place să petreacă şi să socializeze şi sunt ca argintul-viu în ceea ce priveşte viaţa şi relaţiile de amiciţie.

Din cauza nevoii lor foarte mari de activitate, mişcare şi schimbare, sunt nişte oameni orientaţi spre acţiune, care nu stau pe tuşă. Sunt spirite libere, cărora le place să rişte, să joace jocuri de noroc şi să se mişte încontinuu.

Persoanele de Foc sunt mai puţin de încredere decât majoritatea celorlalte, cu excepţia cazului în care viaţa lor este temperată de influenţa unor caracteristici de Lemn (cum ar fi un ten măsliniu, precum şi o structură osoasă mai solidă şi o formă a feţei uşor pătrăţoasă). Acestea din urmă vor face ca ele să încetinească ritmul şi să adopte o atitudine mai intelectuală şi mai grijulie faţă de viaţă.