joi, 20 noiembrie 2008

De la lume adunate(2)

Toată lumea ştie că, într-un organism, cel mai important vehicul, care alimentează structura fizică, este sîngele. Sîngele este însăşi viaţa, este forţa primordială. Sîngele este magic, este mistic, este alchimic, este o taină pe care nimeni nu a putut-o descoperi în totalitate. Nimeni în lume nu a putut să producă sînge artificial. Cordonul neîntrerupt care ne leagă unii de alţii este grupa de sînge, care s-a descoperit în urmă cu 40 de ani. O picătură de sînge conţine întregul cod genetic al unei fiinţe umane. Amprenta ADN este intactă şi replicată în noi la nesfîrşit prin sînge. Grupa sanguină este cheia întregului sistem imunitar al organismului. Ea controlează influenţa virusurilor, bacteriilor, a altor infecţii, a substanţelor chimice, a stresului şi a întregii game de factori şi condiţii externe ce ar putea compromite sistemul imunitar. Fiecare formă de viaţă, de la cel mai simplu virus pînă la oameni, posedă antigene unice, care formează o parte a amprentei chimice proprii. Unul dintre cei mai puternici antigeni ai organismului uman este cel care determină grupa de sînge. Cînd sistemul imunitar sesizează un antigen străin, el caută antigenul grupei sanguine, pentru a stabili dacă intrusul este prieten sau duşman. Între sînge şi alimente se produce o reacţie chimică. Această reacţie face parte din moştenirea genetică a fiecăruia. Omul vine în lume cu codul său genetic şi pleacă tot cu el. Aici este marele secret al terapeuticii. Or, nimeni nu ţine seama de grupa de sînge. Toate regimurile alimentare sînt identice pentru oameni cu grupe sanguine diferite.

– Legătura între grupele de sînge şi alimente este cît se poate de clară. Dar ce legătură poate să existe între grupele de sînge şi terapia cu bioenergie?

– Acelaşi lucru se întîmplă şi în vindecările cu bioenergie. Se ştie, ştiinţific, că bioenergia înseamnă bioplasma transferată de terapeut direct în sînge. Atunci nu cumva specialiştii în terapia cu bioenergie trebuie să ţină şi ei seama de grupa de sînge a pacientului? La fel ca la perfuziile cu sînge şi bioenergeticienii trebuie să aibă grupa sanguină compatibilă cu grupa de sînge a pacienţilor. Altfel, din terapeut se transformă în pacient. Vindecător şi pacient trebuie să-şi identifice compatibilitatea, pentru a nu mai exista eşecuri.

– Eşecuri în vindecarea pacientului sau vă referiţi la eşec prin îmbolnăvirea terapeutului?

– Şi la eşec în vindecarea pacientului dar mai ales eşec în păstrarea sănătăţii terapeutului. Mulţi terapeuţi s-au îmbolnăvit şi nu ştiu de ce! În unele cabinete bolnavii sînt donatorii de energie negativă, iar terapeuţii receptorii acestei energii. Aşa se întîmplă că unii terapeuţi se pot îmbolnăvi sau chiar sau îmbolnăvit din cauza pacienţilor pe care i-au tratat. Durerea înseamnă blocaj energetic, adică exces de energie, un exces care produce deficit în altă parte. Or, terapeuţii trebuie să transfere bioenergie în deficite, nu să recepţioneze bioenergie din punctul de exces. Aşa se face că, la aceşti pacienţi, boala apare mai tîrziu, foarte violentă şi nu se mai poate face nimic. Trebuie reţinut că boala apare mai întîi în straturile energetice din aură şi apoi în corpul fizic. Nimeni în lume nu a pus pînă acum bazele bioenergiei pe grupe de sînge. Cred ca a venit timpul să se ţină seama de acest aspect foarte important, atît în alimentaţie, cît şi în vindecările cu bioenergie.

– Cum pot fi trataţi cu bioenergie suferinzii de boli cronice, aceste boli fiind foarte greu de eliminat?

– Pentru ca aceşti pacienţi să fie vindecaţi, terapeutul trebuie să treacă boala cronică în stadiul de boală acută, tratabilă. Acest proces de trecere din boală cronică în boală acută se face cu criza. O boală nu poate fi vindecată fără criză; criza este un efort al naturii împotriva bolii. Cînd natura este incapabilă să provoace crize, ea este ajutată de bioenergie. Criza este salutară cînd, după ce a trecut prin ea, bolnavul simte o îmbunătăţire a stării de sănătate şi, mai ales, cînd este urmată de evacuări binefacătoare (transpiraţii, urină urît mirositoare, diaree, vomă). În sfîrşit, trebuie ştiut că toate corpurile sînt cufundate într-un lichid universal, pe care-l absorb şi îl resping alternativ, sub formă de curente ce intră şi ies.



– Din cercetările efectuate, peste 65 la sută dintre boli sînt boli de nutriţie. Urmînd cu grijă planul grupei sanguine pot fi evitate numeroase viroze şi infecţii obişnuite, se poate scădea în greutate, deoarece organismul se debarasează de toxine şi grăsimi, se ripostează împotriva bolilor cu potenţial letal cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, insuficienţa hepatică şi altele, se evită mulţi dintre factorii care determină distrucţia celulară rapidă, încetinind astfel procesul de îmbătrînire. Planul grupei sanguine nu este un panaceu universal, dar este o modalitate de a reface funcţiile protecţiei naturale ale sistemului imunitar, de a regla ceasul metabolic şi de a curăţa sîngele de toxine.



– Dieta grupei sanguine constituie refacerea ritmului genetic natural şi include 16 grupe de alimente. Fiecare dintre aceste grupe împarte alimentele în trei categorii: deosebit de benefice (care acţionează ca medicamente), neutre (care acţionează doar ca alimente) şi de evitat(care acţionează ca otrăvuri).

Grupa sanguină 0, a vînătorului sau consumatorului de carne

Alimente care favorizează creşterea în greutate: glutenul din grîu, fasolea mare, lintea, varza, conopida, muştarul. Alimente care favorizează scăderea în greutate: alimentele marine (peşte), sare iodată, ficat, carne, roşii, napi, spanac, brocoli. Cele mai netolerate alimente pentru grupa sanguină O sînt produsele din grîu integral şi produsele lactate, iar dintre plante lucerna (ceaiul de lucernă), aloe, brusture, mătasea porumbului, genţiana, trifoiul roşu, traista ciobanului. Ca băutură este indicat sifonul. De evitat cafeaua şi băuturile distilate.

Persoanele cu grupa sanguină O, sînt predispuse la următoarele afecţiuni: colite, constipaţii, instabilitatea funcţiilor tiroidiene, ceea ce cauzează probleme metabolice şi creşteri în greutate, obezitate, diabet, arterite, artrite, reumatisme etc.

Fiecare persoană cu grupa sanguină O poartă o memorie genetică de putere, rezistenţă, bizuire pe forţe proprii, îndrăzneală, intuiţie şi optimism înnăscute. Îi caracterizează puterea de concentrare, acţiunea, un dezvoltat simţ de auto-conservare, încredere în forţele proprii.

În concluzie, dacă aveţi grupa sanguină O1, este bine să consumaţi multă carne şi să eliminaţi din alimentaţie produsele lactate, grîul şi majoritatea celorlalte cereale. Practicaţi intens exerciţii fizice. O alimentaţie neadecvată creşte factorii de risc pentru ulcer şi boli inflamatorii, cum ar fi artrita.

Grupa sanguină A (A2), a cultivatorului sau primului vegetarian

Cei cu grupa sanguină A se simt bine dacă urmează dietele vegetariene – moştenirea strămoşilor lor fermierii. Alimentele care le favorizează creşterea în greutate sînt carnea, produsele lactate, fasolea mare, grîul în cantităţi excesive. Alimente care le favorizează scăderea în greutate: uleiuri vegetale, alimente pe bază de soia, legume, ananas. Pentru a obţine cele mai mari beneficii, cei cu grupa de sînge A, ar trebui să elimine toate produsele din carne din dietă. Trebuie evitate complet produsele din preparate de carne, cum ar fi şunca şi feliile de carne rece. Acestea conţin nitriţi, care, la persoanele cu grupa sanguină A, persoane cu niveluri scăzute ale acidului gastric (o trăsătură specifică acestei grupe), le favorizează cancerul gastric. Pot înlocui produsele din carne cu peşte.

Persoanele cu grupa sanguină A sînt predispuse la afecţiuni cardiovasculare, flebite, tromboflebite, cancere şi afecţiuni neuro-psihice. Cei cu grupa sanguină A sînt meticuloşi, inteligenţi, cooperanţi, ordonaţi, respectă legile, nu pot fi conducători deoarece sînt mai sedentari şi nu fac faţă stresului şi solicitării mai intense.

Recomandarea pentru cei cu grupa sanguină A2 este să fie vegetarieni. Pentru a învinge stresul, este bine să folosească meditaţia. O alimentaţie incorectă le poate mări riscul de cancer şi îi predispune bolilor de inimă.

Grupa sanguină B, a nomadului, sau balanţa între A şi O

Alimentele care le favorizează creşterea în greutate sînt porumbul, lintea, arahidele, seminţele de susan, hrisca şi grîul. Alimente care le favorizează scăderea în greutate: legume verzi, carne, ficat, ouă, produse lactate, ceai de lemn dulce.

Cei cu grupa sanguină B trebuie să renunţe la carnea de pui, la porumb şi roşii. De multe ori, oamenii sînt sfătuiţi să mănînce carne de pui, pentru că este mai uşoară. Dar, pentru grupa B şi AB, carnea de pui poate să cuzeze accidente vasculare cerebrale şi boli imune. Grupa B este singura care se poate bucura de o mare varietate de produse lactate. Ar fi bine să scoată din alimentaţie carnea de pui şi uleiul de floarea soarelui, porumb, arahide şi susan. Poate consuma ulei de măsline. Trebuie să evite orice tip de sifon şi băuturi distilate. Se adaptează mai uşor la diferite tipuri de personalitate, fiind cuprinşi de armonie, mai puţin înclinaţi spre provocări şi confruntări.

Prin urmare, oamenii cu grupa B3 se pot bucura de cea mai variată dietă dintre toate grupele, incluzînd şi carnea. Pot mînca produse lactate fără probleme. O alimentaţie neadecvată le creşte riscul infecţiilor virale lente, care atacă sistemul nervos.

Grupa de sînge AB (AB4), enigma, sau fuziunea între A şi B

Alimentele care le favorizează creşterea în greutate sînt carnea roşie, fasolea mare, seminţe, porumb, hrişcă, grîu. Alimente care favorizează scăderea în greutate: soia, alimente marine, produse lactate, legume verzi, ananas. Ca şi pentru grupa de sînge B, carnea de pui şi porumbul sînt otrăvuri. Ei pot mînca roşii, ca şi grupa O. Grupa AB este una rară, fiind predispusă la orice virus sau boală de pe pămînt. Cei cu această grupă sînt oameni foarte populari şi atrăgători.

În concluzie, cei cu grupa sanguină AB4 au majoritatea caracteristicilor şi intoleranţelor de la grupa A2 şi B3, avînd cel mai fragil sistem imunitar dintre toate grupele sanguine. De aceea, este bine să facă exerciţii de calmare, practicînd diverse tehnici de relaxare.

• • •

Dna Ana Popescu spune că şi Mîntuitorul Hristos avea cunoaştere despre grupele de sînge. Astfel, el a săturat mulţimea cu peşte şi pîine de orz, alimente compatibile cu toate grupele sanguine: "În Noul Testament este scrisă toată taina lumii, în pilde, făcînd să fie înţeleasă numai de cei care au acces, adică de cei care au «urechi de auzit». Hristos a spus: «Eu sînt Calea, Adevărul şi Viaţa!». De aceea, invit pe toţi să-i urmăm Calea, să devenim Adevăr, pentru a afla ce este Viaţa. Mereu îi sfătuiesc pe pacienţi să nu mai urmeze calea unor aşa-zişi maeştrii spirituali, pentru că doar unul singur a fost maestru pe Pămînt: Iisus. Restul sînt învăţăcei trimişi atît de Cer, cît şi de Pămînt, pentru redeşteptarea lumii, care nu au voie să schimbe Legea Divină"

Ana Popescu, bioenergoterapeut, membru al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din România